Voordelen van sloopauto naar de sloperij brengen

Veel mensen brengen hun sloopauto anno 2022 naar de sloperij. Voor de meeste mensen is dit natuurlijk erg raar, omdat deze niet precies snappen waarom. Het is in ieder geval handig om te weten dat mensen geen nieuwe auto naar de sloperij brengen. Dit is vaak alleen het geval als het een tweedehands auto is met en oud bouwjaar. Deze auto’s komen waarschijnlijk niet meer door de keuring heen en hebben hoge reparatie kosten. De kosten overstijgen de waarde van het voertuig en dan is het economisch gezien niet handig om het voertuig te laten maken. Gelukkig kun je eenvoudig een sloopauto verkopen en is dit de reden waarom zoveel mensen een sloopauto naar de autosloperij brengen voor autodemontage. Hier zitten namelijk veel voordelen aan verbonden, maar wat zijn deze voordelen precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Je bent direct van de sloopauto af

Een groot voordeel van een auto verkopen aan een sloperij, is dat je direct van de sloopauto af bent. Dit betekent dat je geen belasting meer hoeft te betalen en dit scheelt met je maandelijks lasten. Een sloperij is vaak erkend door het RDW en dit betekent dat ze ook een vrijwaring code kunnen regelen. Met deze vrijwaring code kun je de auto van je naam afhalen en dit is natuurlijk erg handig. Dit kan niet met een auto verkopen via het internet en dit duurt soms maanden.

Vergoeding

Een ander voordeel is dat je een vergoeding krijgt voor het verkopen van je sloopauto. De sloperij geeft een vergoeding tussen de 200 en 400 euro. In sommige gevallen kan de vergoeding meer worden en dit ligt aan de onderdelen. Sommige onderdelen zijn veel geld waard en kunnen door de sloperij verkocht worden aan derde. 

Je kunt de sloopauto ook laten ophalen door de sloperij, maar dan gaat er wel een klein bedrag van jouw vergoeding. Dit is vervelend, maar vaak wel de beste oplossing voor een sloopauto. Met een sloopauto mag je namelijk niet meer op de openbare weg komen en vaak is dit verplicht. Een sloperij heeft een ophaalservice, althans bijna iedere sloperij heeft een ophaalservice. Kijk op het internet naar de verschillende sloperijen en plan een afspraak in om je sloopauto te laten ophalen. Zodat je hem zelf niet hoeft te brengen, ideaal toch?