Een auto inleveren bij de autosloop

auto sloperij

Komt jouw tweedehands voertuig niet meer door de keuring heen, dan is het van belang om jouw voertuig te laten maken. Het laten maken van een oude auto kan soms enorm veel geld kosten. Wanneer de reparatiekosten van de auto hoger liggen dan de actuele waarde, is het vaak niet de moeite waard om de auto nog te laten maken. Je kunt er dan beter voor kiezen om jouw auto te verkopen, maar hoe doe je dit? Het is verstandig om jouw auto te verkopen aan een autosloop, hier zitten namelijk verschillende voordelen aan verbonden. Wil jij weten welke voordelen? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

De voordelen

Je kunt jouw sloopauto natuurlijk wel verkopen middels een advertentie op het internet, maar het is juist verstandig om jouw sloopauto te verkopen aan een autosloop. Middels een advertentie op het internet, kan het in sommige gevallen maanden duren. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar een directe verkoop aan een autosloop biedt uitkomst. Je bent namelijk direct van het voertuig af en je krijgt direct een vrijwaring code. Hierdoor hoef je geen belasting meer te betalen en ben je ook direct van het voertuig af. In veel gevallen komen ze de auto ook nog eens ophalen, dit betekent dat je geen speciaal vervoer hoeft te huren voor het voertuig.

Hoe werkt het?

Wil jij ook jouw sloopauto verkopen aan een autosloop, dan is het van belang om eerst een erkende sloperij te vinden. Zoek op het internet naar een sloperij met een erkenning van het RDW. Op de website van een sloperij kun je veel meer informatie vinden over het inleveren van een sloopauto, maar ook over de vergoeding die je kunt krijgen. Vraag daarom snel een offerte aan bij de sloperij en maak een afspraak voor het ophalen van de sloopauto.